Dam Tvaan
18.01.2021

Gruppindelningen i Dam Tvåan säsongen 2021

Så småning om börjar seriupplägget klarna inför den kommande säsongen i Dam Tvåan. Lagen i Dam Tvåan är indelade i tre grupper, A, B och C. VIFK spelar i grupp A som består av lag från den västra delan av landet. Ifjol höll vi till i den norra zonen. Så i år blir det inga matchresor norrut.

 

Det ända bekannta laget från förra säsongen är Kanu från Kauhava, som fixade serieplatsen under de sista omgångarna i fjolårets serie. För det övriga lokalmotståndet i Dam Tvåan i år står FC Sport-j som föll ur Dam Ettan förra säsongen, SeMi från Östermyra och Närpes Kraft. SeMi tog steget upp till Dam Tvåan i år och Närpes Kraft gjorde en ypperlig säsong i den västra gruppen ifjol med en fin femte placering.

Det blir roligt med nya lokalmotståndare och vi hoppas att det kommer ordentligt med publik. I synnerhet i matcherna mot FC Sport-j och Närpes Kraft. Detta är matcher man inte vill förlora.

 

Av de långväga motståndarna i år så blir det ett par resor till Tammerfors där TKT och TPV står för motståndet. TKT placerade sig på sjunde plats och TPV på andra plats i den västra gruppen. TPV förlorde seriesegern på målskillnad.

 

De övriga långväga lagen återfinns i Åbo trakten. Dit blir det som det nu ser ut fyra matchresor. Här har vi TPS/2, KaaPo från St. Karins, Liedon Pallo från Lundo och vår kära systerförening ÅIFK. TPS/2 placerade sig på tredje, Kaapo på sjätte och ÅIFK på åttonde plates i den västra gruppen ifjol. Liedon Pallo steg upp till Dam Tvåan i år.

 

Vi får se fram emot en intressant säsong med många tuffa matcher. Vi ses på matcherna.