IMG 4073
12.4.2024

Ykkösen kausi 2024 potkaistaan käyntiin tänä viikonloppuna. VIFK aloittaa kautensa kotikentällä Lemonsoft Stadionilla huomenna, lauantaina 13.4 kello 17:00, kun KuPS Akatemia matkaa Kuopiosta Vaasaan. KuPS Akatemia on tuttu vastustaja viime kauden Kakkosen C-lohkosta, joka nousi mukaan tämän kauden Ykköseen täydennysmenettelyn kautta. Viime kauden kohtaamisista molemmille jäi käteen voitot kotipeleistä. Huomisen kohtaamisesta voidaan siis odottaa jännittävää kauden avausta Hietalahdessa. 

 

“KuPS Akatemia on nuori, taitava joukkue, joka tekee yhteistyötä Veikkausliiga joukkueen kanssa, joten vastaan tulevaa ryhmää on vaikea ennakoida. Kaiken kaikkiaan kuitenkin todella hyvä vastus, joka on taitava, nopea, pelaava joukkue ja antaa heti hyvän mittarin kauden alkuun” Peltonen ennakoi kauden avausta.

 

Kauden avauksen jälkeen tositoimiin päästään heti tiistaina 16.4. kun VIFK aloittaa Suomen Cup matkansa 3.kierroksella Sporting Kristiinaa vastaan Kristiinankaupungissa Braheplanilla klo 18:00. Tämän jälkeen Ykkönen jatkuu vieras reissulla Espooseen, Kakkosen B-lohkosta, Ykköseen täksi kaudeksi nousseen EPS:n vieraaksi. Huhtikuulle mahtuu vielä yksi kotiottelu, kun KPV saapuu Hietalahteen kuun viimeisenä lauantaina 27.4. 


Harjoituskausi on tarjonnut niin onnistumisia kuin haasteita. Harjoitusotteluita on pelattu yhteensä kahdeksan, joiden kautta ollaan hiottu joukkueen pelitapaa ja ajettu sisään uusia pelaajia. Harjoitusotteluiden vastustajat olivat niin ylemmän ja alemman sarjatason kuin tulevan kauden vastustajia. 

 

Päävalmentaja Max Peltonen käy läpi harjoitus kautta: 

“Harjoituskausi oli kokonaisuutena ok. Peleissä esitykset ovat olleet hieman ailahtelevia, kun ollut tosi hyviä jaksoja pelien sisällä ja kokonaisia pelejäkin, mutta sitten on tullut pieniä nukahduksia, jotka ovat näkyneet pelien lopputuloksissa. Ailahtelevaisuus ollaan kuitenkin saatu harjoituskauden aikana tasoitettua ja ollaan saatu muutama hyvä, tasainen peli alle ennen kauden alkua. Joukkue on selvinnyt isommilta loukkaantumis huolilta ja harjoituskauden aikana joukkueessa kiertänyt flunssa ollaan saatu myös selätettyä kauden alla. Kokonaisuudessa olen tyytyväinen harjoituskauteen ja on kiva, että saadaan kausi käyntiin.

 

Nousun varmistuttua viime lokakuussa, nousu karsinnoissa Ilves Kissoja vastaan rangaistuspotkukilpailun jälkeen, VIFK:n kokoonpanoon on tullut muutoksia. Lähtijöitä ovat muun muassa viime kauden kapteeni Teemu Muurinen (VJS), Jyri Kiuru (JIPPO), Joona Poltto (FC Vaajakoski), Hugo Karlsson (OLS), sekä Jonas Pitkäkangas, joka lopetti pitkän VIFK uransa viime kauteen. 

 

Uusia vahvistuksia pelaajistoon on myös saatu. Maalivahtiosastoa täydentää Antti Vironen. Keskikentälle hankitut Arttu Nuutinen ja Aleksi Pahkasalo tuovat joukkueeseen tärkeää kokemusta ja rauhallisuutta. Elias Machaal ja Werneri Mylläri puolestaan nuoruuden intoa, vauhtia ja taitoa. Filip Hiekkanen palaa myös vuoden tauon jälkeen VIFKiin tuoden vauhtia ja uhkaa hyökkäys päähän. Steven Morrissey puolestaan tuo joukkueeseen valtavan määrän kokemusta ja taitoa Veikkausliigasta.

 

Peltonen on tyytyväinen joukkueen muodostamaan kokonaisuuteen: 

“Joukkue on sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Moni viime kauden runko pelaajista jatkaa myös tulevalla kaudella. Olemme saaneet lisättyä nuoreen joukkueeseen kokemusta ja laatua uusien pelaajien kautta. Vaikka meillä onkin aika iso ryhmä, kausi on pitkä ja uskon jokaisen saavan mahdollisuuden kauden aikana.

 

Harjoituskaudella olemme treenanneet hieman enemmän, ja on ollut kiva huomata kuinka sitoutunut ja heittäytymis valmis joukkue on ollut. Tavoitteena tulevalle kaudelle on vakiinnuttaa paikka ykkösessä ja kun sarja jaetaan kahtia runkosarjan jälkeen tähtäämme tottakai ylempään loppusarjaan. Tämän eteen teemme yhdessä töitä.”  

Koko joukkueen löydät täältä ja kaikki sopimusuutiset ovat luettavissa joukkueen Instagramista.

 

Joukkueen kapteeni Viktor Strömbäck jakaa myös omia ajatuksiaan tulevasta Ykkösen kaudesta sekä lauantain kauden avauksesta: 

 

“En todennäköisesti ole ainut joukkueestamme, joka on odottanut kauden alkua. Nyt tulevana lauantaina on vihdoin aika aloittaa kilpailukausi. Kaiken lisäksi saamme avata kauden kotikentällä, joka nostattaa aina tunnelmaa.

 

Harjoituskausi on ollut pitkä, kuten aina kauden alkua odottaessa. Olemme kokeneet sekä onnistumisia että vastoinkäymisiä, mitkä ovat rakentaneet ja vahvistaneet joukkuettamme. Kaikki kokemamme on valmistanut meitä hyvin tulevaan haasteeseen.

 

Kaikki tehty työ ja käytetyt tunnit jalkapallokentällä, ovat nyt tuottamassa tulosta kolmen pisteen muodossa lauantaina. Vastaan asettuu viime kaudelta tuttu KuPS Akatemia ja ottelusta on odotettavissa mielenkiintoinen ottaen huomioon että viime kauden kohtaamisissa voitot jaettiin tasan 1-1. Olen kuitenkin päättänyt, että kaikki 3 pistettä jäävät Vaasaan ottelun jälkeen. Tämä joukkue pystyy mihin tahansa, kunhan teemme sen yhdessä, joukkueena.”

 

Kalenteri on tällä hetkellä täytetty elokuun loppuun asti, jonka jälkeen Ykkönen jakaantuu ylempänä- ja alempaan jatkosarjaan sarja sijoitusten mukaan. Jatkosarja pelataan kuuden joukkueen yksinkertaisena sarjana. Sarjassa pelataan siis yhteensä 27 ottelua, minkä päätteeksi:

 

- sarjan voittaja nousee Ykkösliigaan 
- toiseksi sijoittunut joukkue karsii noususta Ykkösliigaan (kaksiosainen karsinta Ykkösliigan 9. sijoittunutta joukkuetta vastaan)
- 11. ja 12. sijoittuneet joukkueet putoavat Kakkoseen

 

Lisätietoa sarjasta löytyy Palloliiton tulospalvelusta.


VIFK:n kotiottelut Hietalahdessa 2024:


VIFK - KuPS Akatemia la 13.4. klo 17:00

VIFK - KPV la 27.4. klo 18:00

VIFK - JJK  la 4.5. klo 16:00

VIFK - HJK Klubi 04 la 18.5. klo 17:00

VIFK - FC Vaajakoski su 26.5. klo 16:00

VIFK - RoPS ke 12.6. klo 18:30

VIFK - EPS su 7.7. klo 18:30

VIFK - Atlantis FC la 20.7. klo 16:00

VIFK - FC Jazz su 4.8. klo 18:30

VIFK - PKKU la 17.8. klo 17:00

VIFK - OLS la 24.8. klo 17:00


Koko otteluohjelma löytyy täältä.


Nähdään Lemonsoft Stadionilla huomenna, lauantaina, kello 17:00, kun kausi vihdoin potkaistaan käyntiin! Yhdessä teemme tästä kaudesta hienon tarinan. 


En gång kamrat alltid kamrat!


Muuta: 


VIFK miehet pelaavat kaikki kauden 2024 kotiottelut Lemonsoft Stadionilla. Kotiotteluiden aikana yleisö voi nauttia kioskin tarjoiluista mm. makkarasta ja kahvista.

 

Liput otteluihin myydään sisäänkäynnin yhteydessä olevalta tiskiltä. Sisäänpääsy maksaa 10€, eläkeläiset/opiskelijat 8€, 0-12-vuotiaat ilmaiseksi myös kaikki VIFK pelaajat pääsevät miesten peleihin ilmaiseksi sisään.

 

Kausikortti tarjous: Osta kausikortti lauantaina 13.4. Lemonsoft Stadionilla 13:00-17:00 välisenä aikana niin tarjoamme kaupan päälle kahvin ja makkaran. Kausikortti käy kaikkiin miesten (Ykkönen, Suomen Cup) ja naisten (Ykkönen) kotipeleihin 2024. 

 

Ota seurantaan VIFK miehien some-tilit, näin pääset seuraamaan joukkueen arkea ja pysyt ajantasalla joukkueen tapahtumista. Löydät meidät Instagramista ja Facebookista sekä nyt myös TikTokista, jonka kautta pääset tutustumaan joukkueeseen erilaisten haasteiden yms. kautta kauden aikana! 

 

 

Siirry Uutiset-sivulle