Daije 2
25.11.2022

Vasa IFK fostrade Daniel Håkans skriver på för Norska Jerv

 

IFK:aren Håkans spelade i Vasa IFK fram till säsongen 2019 då han flyttade till SJK i Finska mästerskapsserien. Under åren har han också visat framfötterna i U21-landslaget. Efter några lyckade säsonger lånades 22-åringen ut till Jerv förra sommaren. Det hann bli 7 matcher innan en skada satte stop för säsongen. Håkans hann ändå imponera så mycket att Jerv ville göra övergången permanent.

Håkans säger att det känns positivt just nu. Han har haft som mål att komma vidare från Finland.
-Jag hade en bra låneperiod i Norge, spelade på bra nivå. Jag fick mycket förtroende och startade alla matcher framtill skadan.

 

Hurudana förväntningar har du inför kommande säsong och framtiden?


-Fokus är först att bli helt frisk efter skadan. Sen hoppas jag fortsätta spela bra, utvecklas ännu mera och prestera på hög nivå för Jerv. I framtiden vill jag gå vidare till en ännu större klubb i Norge eller något annat land. Intresse från andra klubbar finns redan.

 

Vad tar du med dig från tiden i Vasa IFK


Väldig tacksam för tiden i VIFK, särskilt kommer jag ihåg sista åren då jag spelade som ung pojk med VIFK representations lag.
Tiden där var mycket lärorik. Jag växte på alla plan både som människa och spelare. Jag fick mycket speltid och ansvar.
Jag vill skicka ett stort tack och hälsning till mina tränare Max Peltonen och Tommi Virkama som var min tränare i junioråldern.

 

Representationslagets tränare Max Peltonen är inte överraskad av nyheten.
-Jag märkte på Daniel i B-juniorerna att det hände något med honom. Det brann i ögonen på ett annat sätt. Han hade färdigheterna och nu också en stor vilja att göra något av sin fotboll. Han var då ännu liten och trots att han fysiskt inte var beredd på seniorfotboll så var hans andra färdigheter så bra att det var ett lätt beslut att ge honom ansvar i förstalaget.

Max vill hälsa Daniel att resan har bara börjat. Om han fortsätter så här så kan arenorna bli ännu större i framtiden.

 

Tommi Virkama är glad över nyheten och tycker det är roligt att han kommer ihåg sin gamla tränare. - Daniel tyckte om att träna och älskade fotboll. Visst hade han talang men det som utmärkte honom var att han verkligen älskade att träna och hade roligt.

Virkama har tränat två årskullar Vasa IFK:are. 95:orna och de födda 2000. Vi jobbade massor med teknik, motorik och koordination. Vi ville ge verktyg åt våra individuella spelare att klara sig på en högre nivå. Det var viktigt att skapa en kultur med glädje, att pojkarna ville träna på egen hand men också kräva mycket av dem. När någon övning blev för lätt så gjorde vi den svårare. Så håller man motivationen uppe.

VI(FK) ÖNSKAR DANIEL ALL LYCKA!

Tillbaka till Nyheter