Kamratvallen ar
9.7.2024

Olen kilpailuhenkinen ja hyvä kuuntelemaan - Tässä on Katri, juniorivanhempi josta tuli VIFKn puheenjohtaja

-       Kaikkien tulee tehdä töitä yhdessä. Haluan nähdä Vasa IFKn yhtenä seurana, johon kaikki ovat tervetulleita riippumatta sosiaalisesta ja taloudellisesta taustasta tai kielestä. Sanat kuuluvat perinteikkään Vasa IFKn uudelle puheenjohtajalle Katri Bergendahl-Hannukselalle, 48.
Hän seuraa Ann-Christine "Cisse" Grönholmia, joka on luopunut tehtävästään vakavan sairauden vuoksi, joka vaatii hoitoa ja toipumista. Katri ottaa puheenjohtajan nuijan aikana, jolloin seurassa tapahtuu paljon. Jalkapallon juniorimäärät kasvavat kovaa vauhtia, naisten ja miesten joukkueet pelaavat korkealla kansallisella tasolla ja seura on saanut oman "kodin", kun Kamratvallen 3 on otettu käyttöön. Samalla kuitenkin kamppaillaan talouden kanssa ja kuilu on kasvanut juniorijoukkueiden ja hallituksen välillä.

Tunnen tilanteen keskusteltuani monien asianosaisten kanssa. Haluan nähdä itseni linkkinä juniorivanhempien ja itse seuran välillä. Olen "aina" Kamratvallenilla, kun poikani Joona harjoittelee tai pelaa ottelua, ja näen itseni ehdottomasti juniorivanhempana ja sellaisena, joka haluaa ottaa vastuuta ja kehittää koko seuraa, sanoo Katri.

Haluan myös työskennellä VIFK imagon puolesta Vaasassa, seurassa jossa kaikkien tulee tuntea olonsa kotoisaksi ja tervetulleeksi. Tiedän, että puheenjohtajan rooli vaatii valtavasti aikaa, mutta haluan tukea lapsia, jotta he liikkuvat ja oppivat sosiaalisia taitoja.

-       Valitsin VIFKn, koska seura edustaa pehmeitä arvoja, täällä kunnioitetaan joukkuetovereita ja aikuisia, eikä huudella tuomareille ja vastustajille, selittää Katri. Hänellä on hallintotieteiden maisterin tutkinto Vaasan yliopistosta ja monen vuoden kokemus sosiaali- ja terveysalalta (SOTE). Tällä hetkellä hän on lääkäriasema Neron toimitusjohtaja. Nero perustettiin Vaasaan helmikuussa ja asemalla on 32 työntekijää. Toimitusjohtaja Katri uskoo, että hänellä on etuja SOTE-alalta VIFKn puheenjohtajana:

-       Työni on opettanut minua hoitamaan ihmisiä ja kuuntelemaan heidän tarinoitaan. Olen hyvä ratkaisemaan ongelmia. Katri Bergendahl-Hannuksela on syntynyt ja kasvanut Vaasassa, joten paikallistuntemusta löytyy. Hänellä on viisi lasta, yksi bonuslapsi ja yksi lapsenlapsi. Kolme lapsista on aikuisia ja ei enää asu kotona. Nuoremmat lapset Vili ja Joona harrastavat jalkapalloa. Vili pitää tällä hetkellä taukoa, mutta vuonna 2013 syntynyt Joona pelaa sitäkin innokkaammin Vasa IFKn sinivalkoisessa asussa. Joonalla on diabetes ja äiti Katri seuraa häntä jatkuvasti jalkapallokentän laidalla. Nyt Joonan joukkueessa on toinenkin diabeetikko, joten hän ja Katri eivät tunne itseään yksinäisiksi. Joukkue ymmärtää.
Katri rakastaa kilpailemista. Nuorempina vuosinaan hän harrasti kilpatanssia Vasaseura Rollingissa kansallisella tasolla. Mutta kilpatanssi on jäänyt, aikaa ei ole.

 

-       Nykyään tanssin vain kotona. Mieheni kanssa, hän sanoo nauraen.

TEKSTI: K.D. LÅNGBACKA KUVA: K. D. LÅNGBACKA

Siirry Uutiset-sivulle