P05

ryhma P05 VASAZIFK IMG9997P05 cpy002 5000U 02

 Vi är pojkar födda 2005 från Vasa och Korsholm. Vi spelar matcher i distriktserien där våra kommande

matcher och resultat finns i kolumen till höger.

Vill du börja spela fotboll med oss, kontakta lagledaren nedan.

  • Nyheter

VIFK P05 och klubbnyheter

25.3.2017 Ingen FM-serie för VIFK-killarna
Vasa IFK:s B-juniorer rådde inte på den norra FM-kvalzonens etta FC Kuusysi. Lahtislaget vann med 1–4 (1–3) i Vasa på lördagskvällen. Därmed står det klart att VIFK inte når FM-serien eftersom avståndet till playoffstrecket är för stort inför sista omgången i kvalet.
Läs mera
24.3.2017 Äntligen seger för VIFK A
På fredagen tog VIFK A bussen till Seinäjoki och tvålade till SJK som är ett topplag i norra kvalzonen. Oskar Lindén öppnade målskyttet redan efter 6 minuter. I 43:e minuten spädde Albion Shabani på till 0–2 och VIFK såg ut att gå till halvtid med en tvåmålsledning.
Läs mera
23.3.2017 VIFK värvade målskytt
Vasa IFK brände massor av målchanser förra säsongen. Laget var ett av de sämsta i norrtvåan på att göra mål.Nu ska det bli ändring på det.En tjugofemåring från Ekenäs ska råda bot på måltorkan då säsongen startar om en månad.Casper Källberg är i VIFK för att göra mål.

Läs mera
22.3.2017 ”Passionen ska synas i vårt spel”
En dryg månad återstår till avspark i division 2. Vasa IFK har kontrakt med fjorton spelare, men fler spelare ska snart vara klara för spel.– Vi förhandlar och kanske redan den här veckan – eller nästa vecka ska vi ha fler spelare klara, säger tränaren Max Peltonen.En viktig värvning är åtminstone...

Läs mera
18.3.2017 VIFK B tvåa i FM-seriekvalet
Segern innebär att VIFK:s B-flickor tog andraplatsen i sin kvalzon. Hemmalagets målskytt var Mirella Siltanen.VIFK fortsätter i FM-serien i sommar med Ilves, JyPK, ONS, TiPS, Honka, TPS och PK-35. Ytterligare fyra lag kvalar om de två återstående platserna.
Läs mera
15.3.2017 Casper Källberg klar för Vasa IFK
Källberg har tränat och spelat med VIFK under vintern, men även provspelat för Jaro som håller till i division 1.Förra säsongen spelade Ekenäsbördige Källberg för BK-46 i division 2 och gjorde 16 mål - trots en ljumskskada.
Läs mera
12.3.2017 VIFK kryssade i Björneborg
Hemmalaget Nice Futis ledde med 1–0 i halvtid. I andra halvlek fick VIFK en straff. Adelina Ragnäs klev fram och kvitterade och 1–1 stod sig till slutsignalen.
Läs mera
12.3.2017 HauPa skrällde mot VIFK
Uleåborgslaget vann med 2–1 (0–0) och tog en tung seger med tanke på striden om playoffplatserna i norra kvalzonen. Två snabba mål i början av andra halvlek bäddade för segern. Emma Pettissalo stod för Vasa IFK:s fullträff som kom i 56:e minuten.
Läs mera
Tränare
Mikael Finne
Tränare
Pekka Keko
Lagledare
Mia Nurminen