P04 Vikinga

ryhma P04ZV VASAZIFK IMG0137P04ZV cpy002 5000U 02

 

Välkommen till P04 Vikingas hemsida!

I VIFK bildar pojkar födda 2004 tre olika lag; Vikinga, City och Smedsby. Lag Vikinga består för tillfället av 12 pojkar och träningarna går på både inhemska språken.

Säsongen 2016 spelar vårt lag i D12 Ettan. Flera av pojkarna deltar utöver ordinarie träningarna även i WFA's extraträningar, och dessa pojkar spelar då ytterligare i D13 serien denna sommar.

 

  • Nyheter

Nyheter

25.3.2017 Ingen FM-serie för VIFK-killarna
Vasa IFK:s B-juniorer rådde inte på den norra FM-kvalzonens etta FC Kuusysi. Lahtislaget vann med 1–4 (1–3) i Vasa på lördagskvällen. Därmed står det klart att VIFK inte når FM-serien eftersom avståndet till playoffstrecket är för stort inför sista omgången i kvalet.
Läs mera
24.3.2017 Äntligen seger för VIFK A
På fredagen tog VIFK A bussen till Seinäjoki och tvålade till SJK som är ett topplag i norra kvalzonen. Oskar Lindén öppnade målskyttet redan efter 6 minuter. I 43:e minuten spädde Albion Shabani på till 0–2 och VIFK såg ut att gå till halvtid med en tvåmålsledning.
Läs mera
23.3.2017 VIFK värvade målskytt
Vasa IFK brände massor av målchanser förra säsongen. Laget var ett av de sämsta i norrtvåan på att göra mål.Nu ska det bli ändring på det.En tjugofemåring från Ekenäs ska råda bot på måltorkan då säsongen startar om en månad.Casper Källberg är i VIFK för att göra mål.

Läs mera
22.3.2017 ”Passionen ska synas i vårt spel”
En dryg månad återstår till avspark i division 2. Vasa IFK har kontrakt med fjorton spelare, men fler spelare ska snart vara klara för spel.– Vi förhandlar och kanske redan den här veckan – eller nästa vecka ska vi ha fler spelare klara, säger tränaren Max Peltonen.En viktig värvning är åtminstone...

Läs mera
18.3.2017 VIFK B tvåa i FM-seriekvalet
Segern innebär att VIFK:s B-flickor tog andraplatsen i sin kvalzon. Hemmalagets målskytt var Mirella Siltanen.VIFK fortsätter i FM-serien i sommar med Ilves, JyPK, ONS, TiPS, Honka, TPS och PK-35. Ytterligare fyra lag kvalar om de två återstående platserna.
Läs mera
Lagledare
Juha Papula
Tränare
Krister Grönholm
Tränare
Johan Löf
Kassör
Helena Skog
Hemsidor
Jessica Bergdahl